Mitä ihmettä? ”Maailman vihatuin urheilija” tuhosi näytteensä vasaralla ja poistui paikalta – Kolminkertainen olympiavoittaja sai nyt massiivisen dopingpannan!

© Kuva: Getty Images

Kiinalainen huippu-uimari, kolminkertainen olympiakultamitalisti ja ”maailman vihatuin urheilija” Sun Yang on tuomittu kahdeksan vuoden kilpailukieltoon dopingrikkeen vuoksi. Päätös on seurausta vuoden 2018 tapahtumista, jolloin miehen näytteenottoa vaikeutettiin lukuisin eri tavoin.

Kaikki alkoi, kun Yang joutui kilpailun ulkopuoliseen dopingtestiin kotiprovinssissaan Zhejiangissa.

Kiinalaisen turvallisuushenkilöstöönsä kuuluva mies oli murskannut tuoreen ja sinetöidyn verinäyteputkilon vasaralla testaajien ollessa puhelimessa. Käsky näytteen tuhoamiseen oli tullut Yangin äitiltä. Tämän jälkeen Yang ei suostunut antamaan virtsanäytettä, vaan poistui testihuoneesta, mikä on jo itsessään dopingsääntöjen rikkomus.

Yangi on jo kertaalleen lusinut kolmen kuukauden dopingpannan vuonna 2014 jäätyään kiinni kielletystä flunssalääkkeestä.

Hänellä on oikeus viedä päätös Sveitsin liittovaltion tuomioistuimen käsittelyyn.