Saksan käsipalloliitto teki tiistaina lopullisen ratkaisun sen suhteen, että kautta 2019-20 ei pelata loppuun. Bundesliiga julisti sarjan kärkipaikkaa pitäneen THW Kielin mestariksi, mutta naisten osalta mestaruus tällä kaudella jää jakamatta.

Mestaruuden jakamatta jättäminen toisessa sarjassa on herättänyt pienimuotoisen myrskyn ja nostanut epäilyjä syrjinnästä sukupuolen perusteella. Frauen-Bundesliigan johtaja Andreas Thiel on etenkin joutunut myrskyn silmään.

– On mielestäni täysin epäsopivaa käydä tällaisia keskusteluja tällaisina aikoina. Olen naisten Bundesliigan kunniapuheenjohtaja ja minun syyttämiseni syrjinnästä on täysin naurettavaa. En tehnyt tätä päätöstä yksin, Thiel puolustautui SportBildille.

Thielin mukaan useassa muussa lajissa on päädytty samaan ratkaisuun – kuten toki onkin – eikä mestarin julistamiselle tässä tilanteessa ole mitään pakottavaa määräystä. Sarjataulukon kärjessä ollut Borussia Dortmund on kuitenkin ymmärrettävän käärmeissään ja julkaissut sosiaalisessa mediassa sloganin ”Jos olisin mies, olisin Saksan mestari”.

– Ei kommentoitavaa – ja tämäkin on kommentti, Thiel kuittasi.

Dortmundissa uskotaan, että ainoastaan Jumala ja Andreas Thiel tietävät miksei mestaruutta jaettu.

– En varmasti ole Jumala. Olemme pyrkineet tekemään päätökset parhaan tietämyksemme ja uskomme mukaan. Näin tämä on tarkalleen edennyt.