Elokuuksi suunniteltujen Pariisin EM-kilpailujen peruminen kirpaisi valmentajia, urheilijoita ja penkkiurheilijoita. Kun päätöksen taustalla ovat vaikean koronavirustilanteen kanssa kamppailevat Ranskan viranomaiset, päätökselle löytyy ymmärrystä.

– Tämä oli silti kovempi isku, kuin Tokion olympiakisojen siirto. Se todella kirpaisee. EM-kilpailut olisivat tarjonneet menestysmahdollisuuksia niin paljon useammalle urheilijalle kuin olympiakisat, sanoo Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

– Ymmärrän hyvin peruuttamisen syyt. Koronaviruksen luoma tilanne on sama kaikille Euroopassa ja maailmanlaajuisesti. Silti tämä harmittaa. Se oli kesälle iso elämänlanka, että saataisiin EM-kilpailut aikaiseksi, mutta ei saatu.

EM-kilpailujen peruuttaminen kääntää Niemi-Nikkolan mukaan katseen kotimaan kilpailukauteen.

Millaisia kilpailuja alku- ja keskikesällä voi mahdollisesti järjestää, tiedetään toukokuun 3. päivän jälkeen. Silloin hallitus linjaa, miltä näyttää kokoontumisrajoitusten jatko. Päätöksiä heinäkuun loppuun yltävästä suurten tapahtumien kiellon jatkosta on luvassa kesäkuun alussa.

– Nyt on jo selvää, että muodossa tai toisessa kesällä kilpaillaan. Urheilijat haluavat ulosmitata suorituskykyään ja sillähän on itseisarvo jo sinällään, Niemi-Nikkola muistuttaa.

Lähde: Urheiluliitto