SUL varautuu kauhuskenaarioon – koko yleisurheilukausi 2020 vaarassa

© Kuva: Getty Images

Suomen Urheiluliitossa varaudutaan Lännen Median mukaan jo pahimpaan. Eteenpäin katsotaan tällä hetkellä kahden vaihtoehdon pohjalta ja toinen näistä on koko kauden peruuntuminen.

Tokion olympialaiset on jo siirretty vuoteen 2021, mutta kilpailemaan on tarkoitus päästä vielä kesän aikana muuten. Realismia tällä hetkellä näyttää olevan kauden alkaminen heinäkuussa tai viimeistään elokuun alussa.

Kaikki kilpailut on peruttu jo nyt toukokuun loppuun saakka.

– Ensisijaisesti tapahtumia yritetään siirtää kesän loppuun, mutta peruutuksiltakaan ei kokonaan pystytä välttymään. Loppukesän kalenteriin syntyy kovaa painetta, SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto arvelee Lännen Median haastattelussa.

Yksi merkkipaalu ajoittuu elokuun loppuun ja Pariisin EM-kisoihin. Näiden kohtalosta ei toistaiseksi ole mitään varmaa tietoa.

– Viimeisin tieto on, että kisojen järjestelyt jatkuvat alkuperäisen suunnitelman mukaan. Urheilijat elävät sen mukaan, että kisat järjestetään. Kuten on nähty, asiat voivat kuitenkin muuttua nopeasti, SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola pyörittelee.

Mikään ei siis ole varmaa ja SUL:n toimistolla on takaraivossa jo sekin mahdollisuus, että kesällä tai syksyllä 2020 ei kilpailla lainkaan. Tämä olisi urheilullisen tyhjiön lisäksi myös suuri taloudellinen takaisku. Liiton talouden kivijalka on Suomi–Ruotsi-maaottelu. Myös Kalevan kisat, neljän osakilpailun GP-sarja sekä liiton järjestämät Helsinki City Run, Naisten kymppi ja muut juoksutapahtumat ovat merkittäviä tulonlähteitä.

– Jos kausi pääsee alkamaan heinä-elokuun aikana, liitto voi selvitä tästä kohtuullisilla takaiskuilla. Menetämme tuloja, mutta toisaalta myös kuluja jää pois, kun esimerkiksi 17-vuotiaiden EM- ja mahdollisesti myös 19-vuotiaiden MM-kisamatkat jäävät pois.

– Jos koko kausi jää väliin, tulonmenetykset kasvavat kohtuullisen isolla kulmakertoimella. Summa nousee miljoonaluokkaan, Aalto laskee.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.