Kiinalaisten pikaluistelijoiden valmistautumisessa Beijingin vuoden 2022 talviolympialaisiin muuttui täysin kertaheitolla, kun Kiinan luisteluliitto päätti erottaa koko valmennuskaartin kertaheitolla. Ovea näytettiin niin päävalmentaja Meng Wangille kuin olympiaprojektiin palkatuille ulkomaalaisille huippuosaajalle.

Mitään selitystä irtisanomisille ei annettu, ainoastaan tyly ilmoitus.

– En tiedä miksi he tekivät niin. Sain tietää vapauttamisestani tehtävistä 15. huhtikuuta, hollantilaisvalmentaja Arie Koops kertoi NU.nl-sivustolle.

Koops kuitenkin epäili, että tieteellispohjainen valmennusmetodi ei ollut kiinalaisten mieleen.

– Se ei sopinut kiinalaiseen filosofiaan, Koops arveli.

Koops solmi Kiinan luisteluliiton kanssa nelivuotisen olympialaisiin tähdänneen sopimuksen vuonna 2018 ja johti valmennusryhmää, johon kuuluivat yhdysvaltalainen olympiavoittaja Shani Davis, kandalainen sprinttispesialisti Kevin Crockett sekä hollantilaiset Rutger Tijssen ja Bob de Jong.

Kaikkiaan kymmenkunta ulkomaalaisvalmentajaa pikaluistelun ja short trackin osalta menettivät pestinsä ja myös kokonaisuudesta vastannut nelinkertainen short trackin olympiavoittaja Meng Wang passitettiin kilometritehtaalle.