”Meillä olisi pitänyt olla jump-off” – seivästähtien puutarhakisa päättyi ratkaisemattomaan

© Kuva: Getty Images
Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Kansainvälisen yleisurheiluliiton tukema sunnuntaina seiväshyppytähtien ”puutarhakilpailu” päättyi lopulta ilman voittajaa. Armand Duplantis, Renaud Lavillenie ja Sam Kendricks hyppäsivät seivästä kukin omassa puutarhassaan varsin mielenkiintoisin säännöin.

Kyse ei ollut siitä, kuka ylittää korkeimmalla keikkuneen riman. Rima oli asetettu tasan viiteen metriin ja kisassa käytiin kaksi 15 minuutin ”puoliaikaa”, joiden välissä oli viiden minuutin tauko ja onnistuneiden hyppyjen määrä laskettiin.

”Peliajan” ollessa täysi Duplantis ja Lavillenie jakoivat kärkipaikkaa 36 onnistuneella suorituksella kummankin epäonnistuttua kerran Kendricksin jäätyä 26 onnistuneeseen hyppyyn. Kisan säännöissä ei oltu huomioitu tasatuloksen mahdollisuutta, joten voitto meni jakoon.

Ruotsalaishyppääjä Duplantis olisi ollut halukas jatkamaan ratkaisuun saakka, mutta ei saanut vastakaikua toiveelleen.

– Ei, en halua jatkaa. Olen ihan loppu, enkä halua ottaa mitään riskejä, Lavillenie totesi SVT Sportin mukaan.

Tähän oli tyytyminen.

– Meillä olisi pitänyt olla jump-off, Duplantis kuittasi.

Honka ja KuPS Veikkausliigan huippuottelussa! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!