Viime vuoden hiihdon MM-kisoja Seefeldissä jäi varjostamaan dopingskandaali, jota on perattu selväksi jo yli vuoden ajan. Poliisi ja dopingtestaajat iskivät tuolloin itävaltalaisurheilijoiden hotelliin ja skandaali lähti paisumaan siitä.

Saksalaisen tv-kanava ARD:n mukaan tapauksen keskiössä ollut urheilulääkäri Mark Schmidt on nyt paljastanut tutkijoille useamman tapaukseen liittyvän avainhenkilön nimen.

Toimittajat ovat nähneet tutkijoiden haltuunsa saamia dokumentteja. Näiden ja ARD:n tietojen mukaan dopingrinkiiin on kuulunut ainakin yksi entinen itävaltalainen hiihtovalmentaja sekä kroatialainen yleisurheiluvalmentaja.

Toistaiseksi tapauksesta on saanut syytteen jo viime vuoden maaliskuussa pidätetty Schmidt. Kaksi tapaukseen liittynyttä itävaltalaishiihtäjää on saanut ehdollisen vankeustuomion ja useat hiihtäjät kaikkineen ovat saaneet pitkiä kilpailukieltoja.