Ranskalainen Julian Alaphilippe voitti Ranskan ympäriajon toisen osuuden ja nappasi itselleen samalla johtajan keltaisen paidan.

Ympäriajon lauantaisella ensimmäisellä osuudella nähtiin jo runsaasti draamaa märissä olosuhteissa ja kaksi kaatunutta kilpailijaa joutui jättämään kilpailun jo kesken. Kaatumisilta ja kolareilta ei vältytty myöskään toisella etapilla. Tämän vuoden kisassa nähtiin poikkeuksellisesti nousuja sisältävä osuus jo toisessa etapissa.

Alaphilippe iski 13 kilometriä ennen loppua ja sai seurakseen Marc Hirschin ja Adam Yatesin. Kolmikko sai revittyä 20 sekunnin kaulan pääjoukkoon, joka kesti myös viivalle saakka. Loppukirissä Alaphilippe oli vahvin jättäen Hirschin ja Yatesin taakseen.

Alaphilippe otti samalla keltaisen paidan itselleen ja Yates sekä Hirschi seuraavat perässä. Alaphilippe sai pukea keltaisen paidan myös viime vuonna ja kantoi sitä kahden viikon ajan.

Ympäriajo jatkuu maanantaina 198 kilometrin erikoiskokeella, jolla ei juuri nousuja ole.

Mihai Simion

@faustocoppi60
He had a big target on his back, but they still couldn't stop him. Julian Alaphilippe takes the stage and Yellow after outsprinting Max Hirschi (that was close!) and Adam Yates. Emotional victory dedicated to the memory of his father. 👏 #TDF2020