Salibandyn kuukauden pelaajiksi on valittu F-liigassa Classicin Nico Salo ja FBC Loiston Laura Pakarinen sekä Divarissa O2-Jyväskylän Markus Manninen.

– Nico Salo johtanut Classicin ykköskenttää kiitettävästi joukkueen voittaessa Super Cupin ja aloittaessa F-liigan neljällä voitolla, miesten maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky naulaa.

Nokian KrP:n kaataminen Super Cupissa sai F-liigan alkukiihdytyksessä jatkokseen voitot Welhoista, TPS:stä, OLS:sta ja Nurmon Jymystä, ja Nico Salo, 26, on tehnyt syksyn liigaotteluissa kaksi maalia ja syöttänyt neljä. Eilinen kotiottelun Jymyä vastaan oli Salon kahdessadas liigan runkosarjassa.

FBC Loiston 20-vuotias hyökkääjä Laura Pakarinen on tehnyt kolmessa ottelussa neljä maalia ja syöttänyt neljä, kun keväällä tasolohko A:han noussut Loisto on aloittanut kauden loistavasti kaatamalla EräViikingit ja TPS:n. PSS:aa vastaan Loisto taipui vasta viime hetken maalilla.

– Puolustuspelissä on vielä paljon kehitettävää, mutta hyökkäyssuuntaan Laura Pakarinen on jatkuvasti vaarallinen ja myös tehokas, maajoukkueen päävalmentaja Lasse Kurronen analysoi.

Divarin kuukauden pelaaja, O2-Jyväskylän 27-vuotias hyökkääjä Markus Manninen, aloitti kauden sensaatiomaisesti tekemällä jokaisessa kolmessa ottelussa hattutempun, kun ”Ampparit” kaatoivat Pirkat, LNM:n ja Hawksin.

– Hienoa, että viime kaudella puolustajasta hyökkääjäksi kesken kauden nostettu Makke on vakiinnuttanut paikkansa divarin aivan parhaiden maalintekijöiden joukossa, O2-Jyväskylän päävalmentaja Joonas Kaasalainen hehkuttaa.

– Markuksen maalimäärien salaisuus on valtava nälkä maalin tekemiseen, joka vain kasvaa kasvamistaan. Lisäksi mies omaa myös loistavan laukauksen. Kolme hattutemppua kolmeen peliin on todella loistava suoritus. Eiköhän ”Makkelta” nähdä myös lisää kihautuksia kauden edetessä.

Salibandyn F-liigan miesten ja naisten kuukauden pelaajien valinnasta vastaavat maajoukkuevalmentajat. Divarin kuukauden pelaaja valitaan sarjan valmentajien äänestyksellä.

Lähde: Saibandyliiton tiedote