Suomen Uimaliiton uinnin valmennuspäälliköksi on valittu Tommi Pulkkinen. Hän siirtyy suomalaisen uintivalmennuksen eturiviin Oulun Uinnin urheilutoimenjohtajan paikalta.

– Valmennuspäällikkönä haluan sparrata, haastaa ja tukea meidän huippu-uimareiden ja -valmentajien työpareja, ja mahdollistaa ammattimaisen sitoutumisen lajiin. Lisäksi tavoitteeni on viedä maajoukkuetoimintaa eteenpäin ja tiivistää sitä. Haluan olla aktiivisesti yhteydessä uimaseuroihin, valmentajiin ja uimareihin ja olla heidän tukenaan valmennuksen kehittämisessä, jotta yhä useampi nuori uimari nousee kansalliselle ja jopa kansainväliselle tasolle, Pulkkinen kommentoi Uimaliiton verkkosivuilla.

Pulkkinen ottaa innolla vastaan tehtävän Suomen huippu-uinnin keskiössä.

– Se oli vähän niin kuin ihastumista ensisilmäyksellä, kun luin Uimaliiton ilmoituksen valmennuspäällikön tehtävästä. Tässä tehtävässä pääsen kehittämään ja johtamaan Suomen uintia yhdessä todella hyvän porukan kanssa, ja mitä muuta voisi uintivalmentaja unelmien työpaikaltaan toivoa.

Valmennuspäällikkönä Pulkkinen kehittää huippu-uintia yhdessä Uimaliiton valmennustiimin, uimareiden, valmentajien ja seurojen kanssa. Lisäksi hän on vahvasti mukana huippu-uinnin keskittämisratkaisuissa, yhtenäisen uimarinpolun linjauksissa, koulutusuudistuksessa ja toiminnan tietoperustaisuuden vahvistamisessa.

– Tommista saamme todella kokeneen ja osaavan tekijän viemään huippu-uintia eteenpäin tulevina vuosina. Hänellä on vahva substanssiosaaminen, jota tukee koulutus ja monipuolinen työkokemus. Lisäksi hänen kansainvälisten verkostojensa kautta pääsemme nykyistä paremmin hyödyntämään muualla opittua ja testattua tietoa. Tommi tuntee kentän hyvin ja voidaankin sanoa, että hän on nähnyt ja kokenut lähes kaiken, Uimaliiton toiminnanjohtaja Sanna Airaksinen puolestaan kertoo.

Pulkkinen aloittaa perehtymisen uuteen tehtävään jo tämän vuoden puolella. Täysipäiväisesti tehtävässä Pulkkinen aloittaa vuodenvaihteen jälkeen.

Lähde: Uimaliiton verkkosivut