Täysin käsittämätöntä: Kolminkertainen olympiavoittaja tuhosi dopingnäytteensä ja sai peräti kahdeksan vuoden kilpailukiellon – Voikin päästä nyt kuin koira veräjästä!

© Kuva: Getty Images

Kiinalaisen uinnin olympiavoittajan Sun Yangin dopingtapaus tulee uuteen käsittelyyn urheilun välitystuomioistuimessa CAS:ssa, kun Sveitsin liittovaltion tuomioistuin perui CAS:n Sunille antaman kilpailukiellon CAS:n tuomarin jääviyden takia.

CAS määräsi aiemmin Sunille kahdeksan vuoden kilpailukiellon viime helmikuussa.

Kaikki alkoi alun perin, kun Yang joutui kilpailun ulkopuoliseen dopingtestiin kotiprovinssissaan Zhejiangissa viime syyskuussa.

Kiinalaisen turvallisuushenkilöstöönsä kuuluva mies oli murskannut tuoreen ja sinetöidyn verinäyteputkilon vasaralla testaajien ollessa puhelimessa. Käsky näytteen tuhoamiseen oli tullut Yangin äitiltä. Tämän jälkeen Yang ei suostunut antamaan virtsanäytettä, vaan poistui testihuoneesta, mikä on jo itsessään dopingsääntöjen rikkomus.

Uusi päätös voi tarkoittaa sitä, että Sun on vapaa osallistumaan ensi kesän Tokion olympialaisiin riippuen CASin uuden käsittelyn aikataulusta.

Sun on jo kertaalleen lusinut kolmen kuukauden dopingpannan vuonna 2014, kun hän jäi kinni kielletystä flunssalääkkeestä.

Hän on kolminkertainen olympiavoittaja ja yhdeksänkertainen MM-kultamitalisti.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.