30-vuotias Pyhtään Yrityksen Kaisa Tyni voitti naisten 3000 metrin juoksussa uransa kolmannen hallimestaruuden. Hän voitti saman matkan myös toissatalvena ja on 800 metrin mestari vuodelta 2012.

Erittäin kimmoisalla askelella juokseva Tyni ratkaisi mestaruuden samalla taktiikalla, jota hänen valmentajansa Mika Soidinsalo usein käytti omalla urallaan eli lähti täyteen kiriin takasuoran alussa.

– Taktiikkana oli peesailla muita ja ratkaista lopussa. Matkavauhti sopi minulle oikein hyvin. Olen saanut olla terveenä ja harjoitella ongelmitta, Tyni sanoi.

Voittoaika oli kauden kotimainen kärkitulos 9.47,67. Mainiossa kilpailussa kuusi seuraavaa juoksivat halliennätyksensä ja kahdeksan parasta alittivat kauden kotimaisen kärkiajan juoksemalla alle 10 minuutin.

Tynin kilometrien osuusajat olivat 3.19,7, 3.20,8 ja 3.07,2. Viimeisen 200 metrin kierroksen hän lensi 31 sekuntiin.

Hopealle kiri Mikkelin Kilpa-Veikkojen 32-vuotias Taru Häyrinen, joka aloitti ratajuoksijan uransa vasta kesällä 2018. Gamlakarleby IF:n 31-vuotias Nina Chydenius uusi viimevuotisen pronssimitalinsa.

Kuusjoen Humun Sara-Elise Ruokonen juoksi ensimmäisenä suomalaisena kuurona urheilijana alle 10 minuutin 9.57,26 ja oli kuudes. Pitkään johtanut 47-vuotias maratoonari Laura Manninen oli yhdeksäs ajalla 10.00,72.

Lähde: SUL:N tiedote