Valmennuskulttuuri elää tällä hetkellä voimakasta murrosvaihetta, kun urheilijat ovat alkaneet puhua entistä suoremmin voimiensa loppumisesta ja kokemastaan kaltoinkohtelusta.

Valmentajakeskeisen kovan linjan tilalle on noussut myötätuntoinen valmennus. Sen keskeisenä tavoitteena on rakentaa luottamus valmentajan ja urheilijan välille. Ongelmien ratkaisuja etsitään yhdessä, ja valmennettavan koko potentiaali pyritään saamaan käyttöön.

Pekka Hämäläisen kirjoittamassa Myötätuntoinen valmennus– kirjassa mestarivalmentajat johdattelevat myötätuntoisen ja kannustavan valmentamisen ytimeen. Asiantuntijoina ovat suomalaiset huippuvalmentajat Henrik Dettman, Jukka Jalonen, Mika Lehkosuo, Marianne Miettinen, Anu Oksanen, Antti Pennanen ja Erkka Westerlund. Lisäksi siteerataan edesmenneen valmentajalegenda Aki Hintsan ajatuksia valmennuksen ja elämän kokonaisvaltaisuudesta.

Myötätuntoisen valmennuksen metodit sopivat mihin tahansa urheilulajiin harrastajatasolta ammattiurheiluun, mutta myös kaikille valmennus-, opetus-, ja esimiestyötä tekeville. Erityisenä kohderyhmänä ovat herkässä iässä olevat juniorit ja heidän vanhempansa.

Hämäläinen on lohjalainen työyhteisöjen vuorovaikutuskouluttaja, perheterapeutti ja kirjailija, jonka kirjoja on myyty kymmeniä tuhansia kappaleita. Hän on kirjoittanut mm. kirjat Rennosti vastuullinen työssä ja elämässä, Elämä on epäreilua – Hyväksy ja anna anteeksi, Sinulla on vain yksi elämä, Hyvä parisuhde, Isä ja minä sekä Elämisen vimma ja syvä ilo.

Lähde: Tiedote