Maajoukkuehakkuri Aaro Nikula siirtyy hallitsevan Suomen mestarin VaLePan paidasta Portugalin liigassa pelaavan Benfican paitaan. Benfica on Portugalin hallitseva mestari, joka on pelannut maan finaaleissa jokaisena pelattuna kertana vuodesta 2010 lähtien.

Nikulasta tulee kolmas suomalainen Portugalin pääsarjassa pelannut lentopalloilija. 20 vuotta aiemmin Laura ja Toni Tuominen pelasivat Castelo da Maian ja Guimaresin riveissä yhden kauden.

Aaro Nikula:

– Tuli hyvä kausi pelattua Mestaruusliigassa, varsinkin finaalit, joten nyt oli ihan hyvätpaikka katsella vähän ulkomaille. Ideana oli, että jos tulee hyvä paikka niin sitten mennään, mutta ei pakolla. Pienen selvittelyn jälkeen agentti Nisse Huttusen kanssa tuli selväksi, että kyseessä. On todella hyvä seura ja todella hyvä paikka aloittaa ulkomailla.

– Tietenkin odotan innolla uutta sarjaa ja organisaatiota sekä sitä, että pääsee näyttämään taitoja myös ulkomaille. Ja onhan se hienoa, että pääsee ammatikseen ulkomaille pelaaemaan. Yksi unelma toteutuu.

– Portugalin liigassa on paljon brasilialaisia, jotka nostavat sen tasoa. Seura on hallitseva Portugalin mestari ja muutenkin paikallinen suurseura, jolla on paljon eri urheilulajeja sekä hyvät isot treenikompleksit ja taitava valmennus.

Nikula voitti VaLePassa kaksi Suomen mestaruutta (2019, 2021) sekä kolme Suomen Cupia (2019, 2020, 2021).

Aiemmin Nikulan uusi seura on julkaissut kolmen brasilialaispelaajan sopimukset. Pablo Ventura tulee yleispelaajaksi Ranskan Toursista ja kotimaastaan puolestaan siirtyvät Nikulan seurakavereiksi 23-vuotias passari Bernardo Westermann ja keskipelaaja Lucas Santos.

Viime kaudella seurassa pelasivat mm. Portugalin maajoukkueen avainpelaajiiin vuosia kuulunueet Tiago Violas, Nuno Pinheiro, Hugo Gaspar, Andre Lopes ja Ivo Casas sekä ulkolaispelaajina mm. neljä brasilialaista sekä itävaltalainen Peter Wohlfahrstätter. Joukkue oli mukana myös Challenge Cupissa. Nyt sillä on paikka Mestarien liigan karsintoihin.

Suomalaisten miespelaajien siirtoja ulkomaille kaudelle 2021-2022

Niklas Breilin Savo Volley -> Caruur Volley Gent (Belgia)
Joonas Jokela Ducks -> Avtive Living Orion (Hollanti)
Samuli Kaislasalo Hurrikaani -> AONS Milon (Kreikka)
Juho Kaunisto VaLePa -> VBC Waremme (Belgia)
Peetu Mäkinen Ibiza (Espanja) -> Tectum Achel (Belgia)
Veeti Nikkinen Kuortane -> VC Greenyard Maaseik (Belgia)
Aaro Nikula VaLePa -> Benfica (Portugali)

Lähde: Lentopalloliitto