Tokion olympiavoittaja Maria Lasitskene ponnisti Zürichissä kauden kärkituloksen 205 ja voitti naisten korkeushypyn kokonaiskilpailun Timanttiliigassa jo viidennen kerran urallaan. Se poiki 30 000 dollarin palkinnon ja villin kortin ensin kesän MM-kisoihin, jotka kilpaillaan Eugenessa Yhdysvalloissa

Timanttiliigan kaksipäiväisen finaalin avauspäivä kilpailtiin Zürichin Sechseläutenplatz-aukiolla, jossa 2500 katsojaa todisti liigan historian ensimmäistä naisten korkeuskisaa, jossa kolme urheilija ylitti vähintään 201.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Tokion olympiakisojen pronssimitalisti Ukraina Jaroslava Mahutshih, joka oli toinen ylitettyään 203. Tokion kisojen hopeamitalisti, Australian Nicola McDermott oli kolmas ylitettyään 201.

Kuulantyönnön olympiavoittaja ja ME-mies Ryan Crouser voitti lajinsa kokonaiskilpailun tuloksella 22,67. Toiseksi sijoittui Tokion olympiakisojen kakkonen Joe Kovacs, joka työnsi toisellaan 22,29.

Serbi Armin Sinancevic oli kolmas tuloksella 21,86 ja Uuden-Seelannin Tom Walsh neljäs (21,61). Yhdysvaltain Maggie Ewen voitti naisten kuulan kesän parhaallaan 19,41.

Burundin Francine Niyonsaba karkasi naisten 5000 metrin kärkeen päätöskierroksella ja vei voiton loistoajalla 14.28,98. Kisa juostiin 560 metrin radalla Zürichin oopperan lähistöllä. Kenian Hellen Obiri oli toinen ajalla 14.29,68 ja Etiopian Ejgayehu Taye kolmas ajalla 14.30,30. Tokion olympiakisojen Berihu Aregawi, 20, voitti miesten 5000 metriä ennätyksellään 12.58,65.

Naisten pituushypyn voitti Serbian Ivana Španović, joka ponnisti 696. Ruotsin Khaddi Sagnia oli toinen tuloksella 683. Miesten pituushypyn vei Ruotsin Thobias Montler tuloksella 817. Hänen lisäkseen vain Yhdysvaltain Steffin McCarter yli 8 metriä tuloksella 814.