Mäkihypyn maailmancupin viikonloppu Oberstforfissa sai suomalaisittain järisyttävän päätöksen, kun Eetu Nousiainen hyppäsi sunnuntaisessa kilpailussa kahdeksanneksi. Sijoitus on Nousiaisen uran paras.

Nousiainen on esittänyt vahvoja otteita tämän vuoden puolella ja on kirkastanut uran parasta sijoitustaan askel askeleelta. Suomalaishyppääjä oli tänään lähellä jättipottia, kun hän hyppäsi Oberstdorfin lentomäessä ensimmäisen kilpailukierroksen toiseksi. Nousiainen joutui toisella kierroksella hieman taipumaan, mutta kahdeksas sija oli urheilijalle jo pitkään jatkuneesta hyvästä vireestä huolimatta jopa positiivinen yllätys.

– Ihan mahtava päivä tänään, en olisi aamulla herätessä osannut tällaista kuvitella. Kyllä pistää hymyilyttämään. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi viikonlopun kisoja, kommentoi Nousiainen heti tuoreeltaan kilpailun päätteeksi.

Antti Aalto ja Niko Kytösaho karsiutuivat niukasti toiselta kierrokselta. Aalto oli 187,5 metrin hypyllään 31:s. Kytösaho hyppäsi 187 metriä ja oli 32:s.

Kilpailun voitti Slovenien Timi Zajc ennen Puolan Piotr Zylaa ja Itävallan Stefan Kraftia.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote