Mika Kojonkoski on nimetty mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajaksi. Kojonkosken työnkuva lajijohtajana pohjautuu mäkihypyn ja yhdistetyn lajien valmennus- ja koulutusjärjestelmän rakentamisen ympärille. Tavoitteena on rakentaa toimintaa, joka johtaa mäkihyppyosaamisen kehittymiseen laajalla rintamalla.

– Kiistaton tosiasia on, että kuulumme tällä hetkellä pienten mäkihyppymaiden joukkoon. Olympiadin mittaisella projektilla tavoitteena on viedä mäkihyppyä eteenpäin niin yhdistetyssä kuin erikoismäessä, nuorissa ja aikuisissa, kommentoi Kojonkoski.

– Hienoa on, että harrastajamäärät ovat jo kääntyneet nousuun ja saavutimme myös huippu-urheilussa joitakin lupaavia tuloksia viime talvena. Uskon vahvasti, että koko mäkihypyn ja yhdistetyn kenttä on valmis tekemään töitä uuden nousun tavoittelussa.

Kojonkoski palaa suomalaisen urheilun pariin motivoituneena.

– Omalta osaltani ympyrä sulkeutuu. Aloitin valmentajaurani suomalaisen mäkihypyn ja yhdistetyn parissa ja nyt pääsen siihen käsiksi uudelleen. On hienoa päästä tekemään töitä suomalaisen mäkihypyn ja yhdistetyn menestyksen eteen, päättää Kojonkoski.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote