Helsingin Sanomat kertoo, että Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori myönsi maanantaina rehellisesti Olympiakomitean (OK) ja sen jäsenjärjestöjen keskustelutilaisuudessa tehneensä virheitä Mika Lehtimäen tapauksessa.

Lehtimäki sai varoituksen epäasiallisesta käytöksestä. Hänet valittiin siitä huolimatta pienessä piirissä jatkokaudelle Huippu-urheiluyksikön johtajaksi. Vapaavuoren mukaan asia olisi pitänyt käsitellä eri tavalla.

Vapaavuorta ryöpytettiin tilaisuudessa. Hän ei kuitenkaan voinut niellä kaikkea kritiikkiä.

– En suostu hyväksymään moitteita siitä, että täällä [Olympiakomitean johdossa] salataan asioita, jotka on lainsäädännön mukaan pakko salata. En oikeasti hyväksy sitä, että yllytetään toimimaan lainvastaisesti.

– On ihan selvää, ettei Lehtimäen asiaa olisi voinut kertoa julkisuuteen. Olen myös suoraan todennut tässä, että sen olisi ehkä voinut kertoa hallitukselle, sanoi Vapaavuori HS:n mukaan.

Tässä Helsingin Sanomien juttu (tilaajille), jossa enemmän asiasta.