Lassi Etelätalo oli Eugenen MM-kisojen keihäänheiton kuudes tuloksella 82,70.

– Perussuoritus, tiesin, että pystyn tällaiseen. Karsinta oli vähän pehmeää . Nyt oli selkeästi parempi fiilis heittää. Siinä oli useampi ihan ok-heitto, Etelätalo kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Tämä oli kesän ykköstavoite ja viime vuonna olympialaiset. Isoihin kisoihin teen kunnon valmistautumisen ja ne sytyttävät. Muut kisat palvelevat aina taustalla kauden isoa kilpailua, Etelätalo sanoi.

– Isot karkelot sytyttävätkin ihan eri tavalla, kun kaikki maailman parhaat ovat paikalla, ja  henkinen puoli taitaa olla ihan hyvä. Ei ole tullut floppeja.

Vastatuulesta huolimatta MM-finaali oli kovatasoinen. Kolme kertaa 90 metriä rikkonut Grenadan Anderson Peters uusi mestaruutensa heitettyään 90,54. Intian Neeraj Chopra vei MM-hopean tuloksella 88,13 ja tshekki Jakub Vadlejch taisteli pronssille heitettyään 88,09.

Etelätalo seurasi etenkin Petersin tekemistä mielenkiinnolla.

– Taso oli näissä oloissa kova. Varsinkin Peters oli vakuuttava. Kolme ysikymppistä. Jos niissä olisi ollut vähänkään tuuliapuja, ne olisivat olleet todella pitkällä. Varsinkin viimeinen, Etelätalo arvioi.

– Siinä oli pyörivää ja sivuvastaista tuulta. Kannatti odottaa. Joissain heitoissa, esimerkiksi viimeisessä, tuli ristiaskelvaiheessa puuska. Silloin on todella vaikea tehdä hyvää tulosta.

KATSO MYÖS: Yleisurheilun MM-kisojen erikoissivu