Seitsenottelija Saga Vanninen vaihtaa valmentajaa. Naisen ura jatkuu Jesse Jokisen valmennuksessa.

Vanninen koki SUL:n tiedotteen mukaan, että nyt on oikea hetki hakea valmennukseen uusia näkemyksiä. Samalla päättyy yhteistyö Matti Liimataisen kanssa. Toinen suomalainen huippuottelija Maria Huntington lähti Liimataisen valmennuksesta viime vuonna.

– Olen todella kiitollinen Masalle. Hän on ensimmäinen valmentaja, joka minulla on ollut. Hänen kanssaan on tehty hyvät pohjat, jonka päälle on hyvä rakentaa huippu-urheilijan uraa, Vanninen kiitteli SUL:n tiedotteella.

Jokinen, 34, on Suomen Urheiluliiton (SUL) kymmenottelun lajivastaava.

– Kysyin itse Jesseä valmentajaksi. Hän on tullut tutuksi nuorten arvokisoissa. Meillä kemiat ovat kohdanneet ja hän ajattelee valmennuksesta hyvin paljon samaan tapaan kuin Masa, Vanninen sanoo.

Liimatainen kertoi tukevansa nuoren superlupauksen ratkaisua. Hän kertoi keskustelleensa asiasta jo aiemmin suojattinsa kanssa.

– Olen jo aiemmin sanonut Sagalle, että minä en ole hänelle koko hänen uransa aikainen valmentaja, joten tässä asiassa pitää jossain vaiheessa tehdä ratkaisu. Nyt se on tehty ja olen lupautunut olemaan tässä mukana, että vaihto onnistuisi, Liimatainen sanoi SUL:n tiedotteella.

Jokinen ei lähde tekemään valtavia muutoksia Vannisen harjoitteluun.

– Varmasti jonkinlaisia muutoksia tulee, mutta hyvää ei kannata liikaa sörkkiä, Jokinen sanoo SUL:n tiedotteella.

– Onhan tämä valtavankokoinen haaste. Jonkunlainen paine tässä on takaraivossa, että nyt pitää onnistua. Onneksi olen pystynyt seuraamaan Sagan tekemisiä ja ollut tekemisissä Liimataisen kanssa niin, että minulla on jonkunlainen käsitys siitä, mitä on tehty, Jokinen sanoo.

– Sagan vahvuus on ehdottomasti todella raju tehontuotto. Se kuinka hän saa itsestään irti tai tuotettua tehoa välineeseen. Sen puolen kehittämiseen ei enää tarvitsee käyttää niin paljon energiaa. Sen sijaan taito- ja tekniikka-asioissa on paljon työstettävää. Samoin ihan perusjuoksemisessa, josta pitää tehdä teknisesti ja tehollisestikin parempaa, Jokinen arvioi.