Suomen Urheiluliiton SUL:n lajivalmentajien osalta on nähty muutoksia. Tuomas Laaksonen ottaa vastuulleen naisten keihäänheiton lajivalmennuksen, Jarno Koivunen naisten seiväshypyn ja Mikael Westö miesten seiväshypyn. Kaikki toimivat lajivastaavan tittelillä.

– Lajivalmennuksen tehtävissä korostuvat rautaisen lajiosaamisen lisäksi sosiaaliset ja pedagogiset taidot sekä vahva tahtotila olla kehittämässä omaa lajia ja suomalaista yleisurheilua. Laaksonen, Koivunen ja Westö omaavat nuo ominaisuudet ja osaamisen. Saimme erinomaiset vahvistukset tiimiimme, sanoo SUL:n valmennuksen ja koulutuksen johtaja Jarkko Finni tiedotteella.

Miesten keihäänheiton lajivalmennus toimii jatkossakin Petteri Piirosen johdolla. Naisten lajivalmennus eriytyy siitä. Vastuu on nyt Laaksosen.

– Meillä on valmennusryhmissä iso nippu naisheittäjiä, joilla keskittymiskohteet ja tarpeet ovat erilaiset kuin miehillä, jotka takovat jo arvokisafinaaleja. Naisheittäjistä monet ovat nuoria, osin lukioikäisiä. Siksi on tärkeä varmistaa, että pystymme auttamaan heitä valmennuksellisesti juuri siinä, mitä he tarvitsevat ja viemään heitä siten eteenpäin, Laaksonen sanoi SUL:n tiedotteella.

– Suomessa olosuhteet ovat pääosin hyvät, samoin akatemiajärjestelmä ja asiantuntijapalvelut. Urheilijakohtaisesti voidaan kuitenkin tehdä pientä tarkentamista niin, että jokaiselle urheilija-valmentajaparille saadaan heidän toimintaansa sopiva paketti. Päivittäinen työ oman valmentajan kanssa on kuitenkin ratkaisevaa.

Laaksonen jatkaa Sanne Erkkolan, Jatta-Mari Jääskeläisen ja Elina Kinnusen henkilökohtaisena valmentajana.

Keihäslegenda Tero Pitkämäki yllätti syksyllä, kun hän paljasti jättävänsä pestinsä keihäänheiton lajivalmentajana. Hän oli työskennellyt yhdessä Petteri Piirosen kanssa. Pitkämäki vakuutti tuolloin Ilta-Sanomille, ettei asiaan liittynyt erityistä draamaa. Kyse oli vain ajankäyttöön liittyvä priorisointi.