Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo teki upeaa työtä Venäjän maajoukkueen ja seurajoukkue Zenitin peräsimessä.

Sammelvuon pestit päättyivät kuitenkin viime vuonna. Hän kertoi Ylelle, että asia oli selvillä jo ennen kuin Venäjä hyökkäsi Ukrainaan.

Nyt Sammelvuo työskentelee Puolassa. Hän on viime syksystä saakka luotsannut Puolan Plusliigan Kedzierzyn-Kozlea. Se on hallitseva mestari Puolassa ja Mestarien liigassa.

Kedzierzyn-Kozle taipui viime viikon torstaina Gdanskille erin 1–3. Venäjällä pitkään asunut Sammelvuo teki ottelun jälkeen STT:lle selväksi, ettei hän halua puhua tässä yhteydessä Venäjään liittyvistä asioista.

– En halua puhua urheiluhaastatteluiden yhteydessä Venäjän asioista. Onhan ihan selvää, etten pysty enkä halua katkaista kaikkia suhteita Venäjällä oleviin kavereihini. Toivon, että maailma voisi rauhoittua. Venäjällä on ihmisiä, pelaajia ja valmentajakollegoita, joihin pidän yhteyttä, mutta en minä heidänkään kanssaan puhu maailmantilanteesta, avautui mies STT:lle.

Sammelvuo valmentaa myös Kanadan miesten lentopallomaajoukkuetta. Odotukset maassa ovat korkealla.

– Tavoite on selviytyä Pariisin olympiakisoihin. Kisoihin pääsy on mahdollista, ja Kanada on ollut olympialaisissa kahdella edellisellä kerralla, mutta karsintajärjestelmä on nyt huomattavasti kovempi. Kesän Kansojen liiga on erittäin tärkeä, Sammelvuo ennakoi STT:lle.

STT:n juttu tästä.