Juoksija Sara Lappalaisen (entinen Kuivisto) viimeinen vuosi on ollut urheilullisesti melkoinen tuskien taival. Hallikausi ei tuonut siihen helpotusta – pikemminkin päinvastoin.

Lappalainen on nyt tehnyt Instagramissa karun päivityksen tilanteestaan. Hän kertasi rankkoja aikojaan.

– Että se oli sitten sellainen hallikausi. Ei tässä oikein voi enään muutakuin ihmetellä, että paljonko voi samalle ihmiselle mahtua epäonnea yhteen vuoteen, alkoi tilitys.

– Tein syksyn ja talven hurjasti hommia leikkattujen akillesten kanssa, että olisin päässyt sellaiseen kuntoon hallikaudelle kuin viime talvena. Ja pääsinkin, sehän tässä ottaakin aivoon. Kuntoa hiottiin viimeiset viikot alppimajassa ja sitten rupesikin homma sakkaamaan. Kamala väsymys vei kaiken tehon, eikä kovista harjoituksista meinannut tulla yhtikäs mitään. Puolitoista viikkoa siinä tuskailtiin ja ihmeteltiin, että mikä homma, eihän tälläistä nuupahdusta koskaan korkealla ollut ennen tullut, hämmästeli Lappalainen.

Lopulta karu totuus selvisi Lappalaiselle.

– No, hommat sitten selkeytyi aika lailla kun kävi ilmi, että oltiin majailtu laitevian takia siellä abouttiarallaa 3 tonnissa, halutun 2k sijasta. 3000m korkeus ei sinällänsä ole vielä vaarallinen, mutta sellaisissa korkeuksissa kun kiskotaan kilpailuvauhtisia treenejä henkihieverissä, niin lopputulos voi olla aika katastrofaalinen, avasi SE-nainen.

– Eläteltiin viikko/kaksi vielä toiveita, että olisin siitä virkistynyt, mutta niin ei oikein millään tahtonut tapahtuvan. Näin ollen päätimme lopulta jättää koko hallikauden väliin. Ei olisi ollut terveydellisesti järkevää lähteä riuhtomaan kovia kisoja tässä tilanteessa, viestitti Lappalainen.

Lappalainen myönsi, että asia oli vaikea hyväksyä. Katse on kuitenkin jo tulevassa.

– Luonnollisesti harmittaa aivan hemmetisti, odotin niin kovasti, että pääsen juoksemaan kisoja mun uusilla kivuttomilla akillesjänteillä. No, mutta, asiaa on nyt turha jäädä sen enempää pillittämään. Tähän varmaan sopis aika hyvin sellainen kuolematon lausahdus kuin, että: Syödään se pas@& ja mennään eteenpäin.. päätti Lappalainen.

Lappalaiselle sateli paljon sympatiaa. Pika-aituri Lotta Harala hämmästeli lukemaansa.

– Siis tää oli niin käsittämätön juttu!! Miten voi ees tapahtuu tällasta… eihän se muu auta ku etiäppäi!! Mahtavaa et se kunto jo oli, se jo edesauttaa sen takaisin saamista!! tsemppasi Harala.

Julkaisu tästä.