Kerttu Niskanen vaihtoi tiistaina latua hiihdon maailmancupin sprintin erävaiheen loppusuoralla Norjan Drammenissa. Suomalainen kaatoi samalla Italian Nicole Monsornon.

Niskasen touhu on herättänyt tunteita Italiassa. Fondo Italia -sivusto on kirjoittanut tapahtuneesta kuvaillen Niskasen virhettä ”sensaatiomaiseksi”.

– Monsorno kaatui Kerttu Niskasen virheen vuoksi. Hän ei latua vaihtaessaan välittänyt sinisestä (italialaisesta) ja lähetti hänet maahan, avauduttiin kisaraportissa.

Jutusta selviää myös, että Italian valmentaja Markus Cramer, joka valmensi vielä viime vuonna Venäjän maajoukkuehiihtäjiä, meni Niskasen tempun jälkeen tuomariston luokse. Hän vei mukanaan Monsornon rikki menneen suksen. Tuomaristo tiputtikin Niskasen sijalle 30.

Monsornolle se oli laiha lohtu. Hän oli kokonaistuloksissa 22:s. Hän ei ollut itse kovin katkeran kuuloinen Fondo Italian haastattelussa.

– Tunsin oloni tänään varsin hyväksi. Laitoin kaiken peliin, mutta valitettavasti Niskanen osui minuun ja kaaduin. Sellaista kilpailu on.

– Mille sijalle olisin päätynyt? Ei sitä koskaan tiedä. Tunsin oloni varsin hyväksi. Olisin ehkä voinut lopussa vielä kuitata muita, mutta ei sitä tiedä, pohti Monsorno.

Niskasen tilanne maailmancupin kokonaiskilpailun voiton suhteen näyttää nyt varsin vaikealta. Tiril Udnes Weng ja Jessie Diggins parantelivat asemiaan suomalaisen nähden.