Juoksija Sara Lappalainen on yleisurheilukesän yksi mielenkiintoisista suomalaisnimistä. Hänen viime kesänsä meni pieleen terveysmurheiden vuoksi.

Lappalainen oli vielä Tokion vuoden 2021 olympialaisissa hirmuiskussa. Hän tykitti 800 metrillä SE-ajan 1.59,41 ja 1 500 metrillä Suomen ennätyksen 4.02,35.

Viime hallikausi meni ikävästi pieleen. Siihen vaikutti alppimajasekoilu.

Lappalainen on tehnyt isoja ratkaisuja uransa suhteen. Hän vahvisti SUL:n tiedotteella, että päätös on nyt selvä: 1 500 metriä on hänen päämatkansa.

– Olemme valmentajani kanssa kääntäneet kelkkaa kohti tonnivitosta. Alan kilpailla enemmän sillä matkalla. Mutta kyllä kasinkin pitää kulkea vähintään entiseen malliin. Jos aikoo juosta 1500 metriä alle neljän minuutin, se vaatii kasilla alle kahden minuutin kuntoa, Lappalainen SUL:n tilaisuudessa.

Lappalainen vakuuttaa olevansa hyvässä iskussa. Hän harjoitteli hiljattain kolme viikkoa Portugalissa.

– Helteessä harjoittelu on kuulemma hyvää kestävyydelle, Lappalainen arvioi.

– Aion kilpailla suhteellisen paljon alkukesällä ja rakentaa tuloskuntoa rauhallisesti. Mutta voi se kulkea kovaa jo silloinkin. Toinen kilpailukausi osuu sitten pienen keskikesän harjoittelutauon jälkeen loppukesälle kohti MM-kisoja, selvitti nainen kesän suunnitelmia.