Venäläishiihtäjät olivat koko viime kauden ulkona maailmancupin kisoista. Maan monet hiihtäjät ja hiihtovaikuttajat ovat vakuuttaneet, että heillä ei ole mitään syytä paniikkiin. Myös Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe on pysynyt tiukkana.

Esimerkiksi Veronika Stepanova on tehnyt pilaa Ruotsin kansallisten kisojen palkintorahoista. Stepanova on hehkuttanut Venäjän omien kisojen palkkioita.

Koko totuus on toki jäänyt kertomatta. Venäjän cupin kisoista ei tienaa läheskään yhtä paljon kuin maailmancupin kisoista.

Venäläinen hiihtotähti Denis Spitsov on nyt sanonut sen myös ääneen. Match TV:llä kysyttiin suoraan, onko Venäjän kausi hiihtäjälle taloudellisesti tuottoisampi kuin kansainvälinen hiihtokausi.

– Ei mielestäni. Maailmancupin palkintorahat ovat paljon korkeammat, vaikka tänä vuonna on selvästi parannettu Venäjän kisojen tilannetta.

– Se riippuu toki urheilijan tasosta. Ne, jotka eivät ole ennen päässeet maajoukkueeseen ja jotka ovat nyt tulleet mukaan, näkevät muutokset hyvänä asiana. Maailmancupissa aiemmin hiihtäneillä on omat kriteerinsä, näki olympiavoittaja.

Spitsov näki trendin olevan toki hyvä Venäjällä. Kaikista kansallisista kisoista ei aiemmin saanut lainkaan palkintorahaa