Suomeen jäi myös lauantaina yksi mitali yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Espoossa. Topias Laine nappasi keihäänheiton hopeaa 79,77 metrin kaarella.

Paljon ei jäänyt jossiteltavaa kullan suhteen. Ukrainan Artur Felfner heitti mestariksi kovalla tuloksella 83,04.

– Hyvä fiilis. Tässä on kamppailtu kylkivaivan kanssa toissa vuoden EM-kisojen jälkeen ja sieltä on pikkuhiljaa kivuttu tuloskuntoon, Laine totesi SUL:n tiedotteella.

– Viime kausi oli tosi vaikea ja tämäkin kausi lähti takkuillen liikkeelle. Nyt ollaan taas sellaisella hyvällä tasolla ja tuntuu, että sain näissä kotikisoissa onnistumisen aikaan. Hopea maistuu nyt aika hyvältä.

– Kroppa tuntui hyvältä tänään. Olisi ollut paukkuja heittää, mutta teknisesti heitto jäi vähän vaiheeseen. Tuntui, että sieltä olisi voinut tulla kahdeksikolla alkava tulos. Olisiko sillä otettu kulta, sitä turha lähteä jossittelemaan. Sen verran kovan tuloksen kilpakumppani heitti.

Janne Läspän alkukausi on ollut vaikea. Nyt iski polvivaiva kesken kisan. Mies heitti 77,19 metrin siivun ja jäi vain neljä senttiä pronssista. Kylkivammasta kärsivä Aleksi Yli-Mannila oli kuudes tuloksella 75,59.

– Neljännen heiton jälkeen, kun lähdin kävelemään pois, oikea polvi oli vähän kipeä ja tuli sitten aika kipeäksi. Teippasin sen niin tiukasti, että pystyin jatkamaan, Läspä totesi SUL:n tiedotteella.

Läspä on olkapäävaivan takia kilpaillut ja heittänyt harjoituksissa harvakseltaan.

– Verkka oli ihan hyvä. Heitin siinä yhden hyvän heiton. Mutta se näkyi raakasti, ettei ole tälle vuodelle heittotaustaa, Läspä tunnusti.

– Odotin, että mahdollisuudet olisi ollut pidemmälle, mutta realistisesti tosi hyvä tulos, kun on niin vähän treeniä ja heittoja alla. Olkapään puolesta tänään olisi taistelu mitalista, näki mies.