Suomalaisjuoksija Sara Lappalaisen (aiemmin Kuivisto) terveysmurheiden sävyttämä alkukausi sai onnellisen lopun, kun SE-nainen näytti nousukuntoa.

Lappalaisen kauden erikoisuutena voi pitää uutta mailin (1 609 metriä) Suomen ennätystä. Se (4:28.12) syntyi elokuun lopussa Briteissä.

Lappalainen on nyt kertonut uudesta kokeilustaan autoilun parissa. Hän sai nimittäin kaksi kuukautta sitten yhteistyökumppaninsa kautta käyttöön Volvo xc40 -lataushybridin. Juoksijatähti on nyt avannut kokemustaan Instagramissa.

– Monella menee jo sormi suuhun, että mikä se lataushybridi siis sitten on. Ensisijainen voimanlähde on polttomoottori, mutta sen lisäksi autossa on pieni sähkömoottori, jonka avulla pystyy ajamaan noin 45km. Pidempää matkaa ajaessa auto käyttää kumpaakin voimanlähdettä. Tällä yhdistelmällä saadaan kulutus aika pieneksi, vaikka kyseessä onkin suht isokokoinen auto. Hevosvoimiakin tulee ihan mukavasti reilu 200, joka on aika hyvä lisäys edelliseen xc40 bensiinimalliin. Itsellä kulutus on ollut noin 4-4.5L/100km, selvitti Lappalainen.

Hän ällisteli sitä, kuinka paljon halvemmaksi tietyt matkat tulevat.

– Sähkömoottori on erityisen näppärä kaupunkiajossa tai lyhyemmillä ajoilla. Esimerkkinä tähän jos ajan maalle vanhempieni luokse 20km päähän ja takaisin, maksaa se sähköllä ajettaessa noin 1€. Bensiiniautolla kustannus olisi noin 5€! Pidemmän päälle säästöä voi siis kertyä aika kivasti. Täytyy myös myöntää, että ruuhkassa ajelu sähköllä ei tunnu yhtään niin pahalta ympäristön saastutukselta. Asensin latausaseman omalle parkkipaikalle ja se onkin aika välttämätön jos sähköstä haluaa saada maksimi hyödyn. Lataus kestää noin 3h ja kustantaa sen reilun euron verran, kirjoitti Lappalainen.

Päivitys tästä.