Estejuoksija Topi Raitasen tuloskunto on romahtanut alkukauden hyvien merkkien jälkeen. MM-kisoissa tuli iso pettymys, kun Raitanen oli melkoinen turisti omassa erässään ja jäi kirkkaasti pihalle finaalista.

Raitasen valmentaja Janne Ukonmaanaho esitteli Ylelle jo heinäkuussa karuja väitteitä Raitasen vaikean tilanteen syistä.

Ukonmaanaho näki, että yksi iso ongelma oli EM-joukkuekisa. Raitanen joutui osallistumaan kisaan, vaikka se ei urheilijan suunnitelmiin sopinut.

– Ongelmaksi tuli se EM-joukkuemestaruuskisa, jonka aikaan olisi pitänyt päästä palautumaan ja harjoittelemaan kohti seuraavaa. Joukkuemestaruuskisa tuli liian tiiviisti ja siitä ei päästy yhteisymmärrykseen, että se jäisi väliin. Emme päässeet muuttamaan ohjelmaa, niin kuin olisimme halunneet, Ukonmaanaho kommentoi tuolloin Ylelle.

Ukonmaanaho palasi samaan teemaan Raitasen MM-pettymyksen jälkeen Ylen haastattelussa.

Urheiluliiton general manager Jani Tanskanen on nyt kommentoinut asiaa Ylelle.

– Kokemuksia on varmasti erilaisia. Sanoisin, että Suomen maajoukkue on paikka, jossa urheilijat haluavat olla. Myös tapahtumat ovat sellaisia, joissa urheilijat haluavat olla mukana. Se on tärkeä muistaa tässä, sanoi mies Ylelle.

Tästä Ylen juttu.