Yhdistetyn maailmancup jatkuu viikonloppuna Itävallan Oberstdorfissa. Ilkka Herola nappasi noissa samoissa maisemissa MM-hopeaa kolme vuotta sitten.

Sen jälkeen on ehtinyt tapahtua paljon. Herolan suoritukset ovat olleet laskusuunnassa. Sama trendi on jatkunut myös tällä sesongilla.

Herola ja Eero Hirvonen ovat aiemmin tulleet tunnetuksi huippuluokan hiihtäjinä. Tämä kausi on tuonut pettymyksen tuolla rintamalla. Ylen asiantuntija Petter Kukkonen sanoi asian rehellisesti.

– Etenkään Ilkka ei ole ollut parhaimmillaan viime kaudella eikä tämän kauden alussa. Hän on jäänyt 20–30 sekuntia normaalista hiihtovauhdistaan, Kukkonen muistutti Ylelle.

Herolan suhteen ei silti kannata heittää kirvestä täysin kaivoon. Kukkonen muistutti myös yhdestä isosta seikasta.

– Ilkka on yleensä alkanut parantaa suorituksiaan, kun kevättä kohti mennään. Tässä on tosi hyviä viikonloppuja hänelle. Odotan Ilkalta pikku hiljaa sitä, että tulokset alkaisivat vakiintumaan kymmenen parhaan joukkoon.

Yhdistetyn alkukauden suomalaisnimi on löytynyt naisten puolelta. 16-vuotias Minja Korhonen on tehnyt sensaatiomaista jälkeä maailmancupissa.

Tässä Ylen juttu.