Suomalaisen yhdistetyn tilanne on herättänyt paljon keskustelua. Kaukana ovat Hannu Mannisen ja Samppa Lajusen huippuajat.

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen ovat Suomen suurimmat johtotähdet. Heistä kumpikaan ei kuitenkaan ole onnistunut nousemaan johtotähtien joukkoon.

Mannisen huippuaikoina suomalaisilla oli 3–4 huippuluokan yhdistetyn urheilijaa. Nyt tilanne on kaukana siitä: Hirvosen ja Herolan takana on hiljaista.

– Tällä hetkellä ollaan kieltämättä liikaa kahden urheilijan varassa. Ei kovin laajalla rintamalla ole tulossa kavereita maajoukkuerinkiin mukaan. Puhumattakaan tasosta, jolla Eero ja Ilkka ovat, kommentoi Manninen Ylelle.

Manninen, joka voitti itse neljästi maailmancupin kokonaiskisan, kommentoi myös mahdollisuutta siihen, että yhdistetyn kohtalo on miesten osalta sama kuin sinivalkoisen mäkihypyn, kun nykytähdet Herola ja Hirvonen lopettavat.

– Sellainen uhka on täysin olemassa. Kun mennään kymmenen vuotta eteenpäin eikä siihen mennessä ollessa ole saatu samantasoisia urheilijoita, sen jälkeen on vaikea tie nostaa urheilijaa maailmancupin kärkeen, Manninen sanoo.

Tästä Ylen juttu.