Krista Pärmäkoski hiihti ylivoimaiseen voittoon vapaan hiihtotavan 12 kilometrin väliaikalähtökilpailussa Kuopion Suomen Cupissa. Pärmäkosken ero kakkoseksi tulleeseen Vilma Nissiseen oli lopulta yli kaksi minuuttia.

Pärmäkoski saapui kisan päätyttyä Viaplayn selostamoon. Selostaja Jussi Eskola haastatteli moninkertaista arvokisamitalistia.

– Se tuntui ihan hyvältä. Viime viikolla olen tehnyt kolme kovempaa harjoitusta. Niissä ei ehkä ihan vielä ollut niin irtonaista. Ehkä se on aina vähän eri, kun laitetaan vielä numerolappu rintaan, niin sitä innostuu ihan eri tavalla. Tavoite oli hiihtää kovaa.

– Ajattelin, että jos minuutin marginaali olisi, mutta sitten alkoi näyttää siltä, että minuutti on saavutettu, niin seuraava tavoite oli ottaa (Vilma) Ryytty kiinni (lähti kaksi minuuttia ennen Pärmäkoskea). (Ville) Maunuksela huusi tuossa vielä alalenkillä, että kaksi minuuttia ei ole vielä täynnä, joten koita kiristää. Siihen tavoittelin sitten vielä, että halusin vetää vielä loppuun asti.

Pärmäkosken kausi ei ole mennyt käsikirjoituksen mukaan. Hän näkee nyt merkkejä paremmasta.

– Mieliala on toki ollut parempi, kun meille on tullut sellainen riiviö (koiranpentu Edvin) kotiin, niin se on nostanut jo mielialaa. Se on tuonut varmasti sellaista rentoutta tekemiseen. Vaikeita hetkiä on ollut, mutta nyt on selkeästi suunta oikeaan päin.

Pärmäkoski kertoi Viaplaylle myös loppukauden suunnitelmistaan.

– Lahti (maailmancup) on tulossa ensi viikonloppuna, ja siellä on 20 kilometriä pertsaa. Se on mielenkiintoinen matka, kun hiihdetään väliaikalähtönä. Se on varmasti sellainen ensimmäinen maali siinä… Oslon viisikymppinen (50 kilometriä) tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen. Periaatteessa minulle ensimmäinen viisikymppinen kovaan maastoon. Sitä vähän jopa kauhulla odotan.

LUE MYÖS