Saga Vanninen otti viime viikolla uransa ensimmäisen arvokisamitalin aikuisten tasolla. Vanninen taisteli viisiottelun MM-hallihopeaa. Myös naisen ex-valmentaja Matti Liimatainen kommentoi entisen suojattinsa tekemistä Ylelle.

Liimatainen valmensi Vannista kauden 2022 loppuun. Superlahjakkuuden nykyinen valmentaja on Jesse Jokinen.

– Aihiona ainutlaatuinen tapaus. Sen näki heti. Kyky tuottaa nopeaa tahdonalaista voimaa oli täysin poikkeuksellinen. Ja onneksi Saga ja hänen ystävänsä Vilma Itälinna saatiin innostumaan yleisurheilusta ja jäämään lajin pariin, ylisti Liimatainen Ylelle.

Liimatainen ehti valmentaa lajin kansallisella huipulla myös kahta kovaa ottelijaa Maria Huntingtonia ja Miia Sillmania. Nuo valmennussuhteet päättyivät kauden 2021 jälkeen.

Liimatainen nosti Ylen jutussa esiin myös sen, että Vanninen ei ole lähtenyt kovin suurella panostuksella mukaan sosiaaliseen mediaan ja siellä saatavaan näkyvyyteen.

– Se on hyvä se. Sieltä voi saada urheilemiseen vähän lisää rahaa, mutta aivan varmasti sieltä saa melkoisen aikasyöpön ja hirveät paineet.

Sillman ja Huntington ovat molemmat lopettaneet sittemmin uransa. Jälkimmäinen tekee uraa esimerkiksi sosiaalisen median vaikuttajana. Hänellä on myös Lotta Haralan kanssa Podimo-palvelussa Timeout-niminen podcast.

Sillman vastasi hiljattain X-palvelussa erään ”fanin” tylyyn viestiin, jossa kritisoitiin porukan tekemistä.

– Hieno nähdä että meillä on urheiluun keskittyviä urheilijoita – viime aikoina tuet on menneet some-pissiksille kuten Silmannille, Huntingtonille ja Haralalle jotka eivät edes kisoihin viitsineet tulla… tylytti yksi ja sai Sillmanin reagoimaan.

– Nyt pakko tarttua tähän kun melko herkullinen kommentti. Olen saanut koko urheilu-urani aikana yhteensä 12K OKM:n apurahaa, nämä 20-21 vuonna. Lisäksi tein vanhainkodissa töitä opintojen ja urheilun ohella eli lähes kaikkina lepopäivinäni, jotta sain kustannettua valmennuksen kilpailumatkat. Mutta toki näkemyshän se tuokin. Hieman ehkä triggeröi kommentti siinä mielessä, kuinka helvetin kivinen tie koko urheilu-urani oli talouden puolesta ja sen vuoksi olen joutunut karsiin mm. Terveydellisistä asioista kuten lääkärit ja fysioterapeutit, kuittasi Sillman ja sai paljon kehuja kommentistaan.

Tästä Ylen juttu.

Miia Sillman

@miiasillman
Nyt pakko tarttua tähän kun melko herkullinen kommentti. Olen saanut koko urheilu-urani aikana yhteensä 12K OKM:n apurahaa, nämä 20-21 vuonna. Lisäksi tein vanhainkodissa töitä opintojen ja urheilun ohella eli lähes kaikkina lepopäivinäni, jotta sain kustannettua valmennuksen1/2

J Mäkelä

@JMakkari
Hieno nähdä että meillä on urheiluun keskittyviä urheilijoita - viime aikoina tuet on menneet some-pissiksille kuten Silmannille, Huntingtonille ja Haralalle jotka eivät edes kisoihin viitsineet tulla…

LUE MYÖS