Viime vuonna hienon urheilu-uransa päättänyt Anni Vuohijoki on kerännyt komean fanijoukon sosiaalisessa mediassa. Mukaan mahtuu toki myös kaikenlaisia valopäitä.

Vuohijoki on kirjoittanut viime aikoina Instagramissa esimerkiksi raskausajastaan. Hän julkaisi hiljattain ajatuksia herättävän päivityksen yhdestä kokemuksestaan.

– Olin viikkoja miettinyt sitä, miten raskasta tämä unettomuus ja yksinäisyys oli. Olin joka maanantai väsyneempi, mitä edellisenä. Joulun jälkeen alkoi ikuinen flunssa sekä jatkuvat lonkkasäryt, johon oikeastaan auttoi vain liikunta. Lisäksi olin ensimmäisellä kolmanneksella ottanut kiloja enemmän kuin kahden edestä. Keho tuntui tunkkaiselta, mutta tammikuu muutti paljon. ⁣

– Aloitin urheilun rinnalle ohjelmoidun ruokailun. Laskin marko- ja hivenaineet tarkasti, ruokailu puhdistui ja askel askeleelta olo tuntui paremmalta. Paino alkoi pudota, ja raskaus tuntua paremmalta. Pudotukset olivat edelleen raskaita ja ahdistus suurta, mutta onnellisuuden tunteet oliat alkaneet kasvaa. ⁣

– Kunnes eräänä kauniina RV (raskausviikko) 20 ennen rakenneultraa aloin vuotaa verta. Tilanteesta teki hämmentävän sen, että ensimmäistä kertaa pettymys yhdistyi omaan tieteelliseen ajatusmaailmaan⁣.

– Aivot: On se ja sama, mitä tässä vaiheessa teen, sikiö ei tule selviämään⁣. Oliko tämä palkka epäilystäni ja raskausvihastani, vai siitä että vihdoin uskalsin kertoa maailmalle, että olen raskaana⁣. Olisiko kaikki helpompaa vai entistä vaikeampaa jos pähkinä ei selviäisi?

– Tein kuten aina teen. Heitin tutkivalle lääkärille vitsiä, olin ammattimainen. Ei tunteita. Lopulta vuoto oli idiopaattinen, pähkinä voi hyvin ja vieressä olevakin tyydytti uteliaisuutensa ja sai tietää pähkinän sukupuolen, selvitti Vuohijoki.

Yksi sankari veti erityiset johtopäätökset lukemastaan.

– Voi luoja sä olet sekaisin. Onko edes isästä tietoa? kommentoi hän päivitystä.

Painonnoston EM-pronssimitalisti ei jäänyt hiljaiseksi. Hän tarjosi viileän kuitin.

– Ei oo ku neitseellinen sikiäminen. Kiitos Luojan, veisteli Vuohijoki.

Päivitys kokonaan tästä.

LUE MYÖS