Sivustomme jakaa suomalaisurheilijoille kouluarvosanoja Lahden MM-hiihdoista. Torstain suomalaisykkönen oli huikean viestiosuuden hiihtänyt Kerttu Niskanen.

Kerttu Niskanen 10 (naisten viestin pronssia)
Loistava hiihto Niskaselta kakkososuudella. Hän oli osuuden nopein kahdeksan sekuntia ennen Norjan Heidi Wengiä, ja Ruotsin Charlotte Kalla jäi peräti 12,7 sekuntia. Niskanen on tuskaillut hiihtonsa kanssa koko kauden, nyt kunto näyttää pulpahtaneen viimein esiin. Harmi vain, ettei kisoja enää kovin monta ole.

Aino-Kaisa Saarinen 9 (naisten viestin pronssia)

Hiihti omaa maksimitasoaan, mitä kokeneelta hiihtäjältä toki odotettiinkin. Norjan Maiken Caspersen Falla karkasi 7,1 sekunnin päähän, mutta ryhdikäs esitys osoitti, että viestipaikka kuului Saariselle.

Krista Pärmäkoski 7,5 (naisten viestin pronssia)
Lähti ankkuriosuudelle heti Ruotsin sprinttitykin Stina Nilssonin perään. Ainoa oikea taktiikka häntä vastaan olisi ollut painaa heti urku pohjaan ja näännyttää matkan varrella. Jostain syystä Pärmäkoski ei tehnyt niin. Ja lopussa tuloksena oli kolmas sija Ruotsin takana. En tiedä nukkuiko valmennusjohto vai Pärmäkoski itse taktiikan kanssa? Mitä hävittävää ja jarruteltavaa tässä oli? Taktinen kömmähdys antoi mahdollisuuden Ruotsille ja Nilsson käytti sen. En jaksa millään uskoa, että hän olisi pysynyt huippukuntoisen Pärmäkosken vauhdissa, jos tämä olisi painanut nuppi huurussa ensi metreistä alkaen. Taktinen moka vei Suomelta hopean.

Janne Ahonen 7+ (suurmäen 23:s)
Suomen paras mies, mutta molemmilla hypyillä eroa kärkipäähän tuli yli 10 metriä. Tasapaksua perustekemistä ilman isjoa valon pilkahduksia.

Jarkko Määttä 7- (suurmäen 26:s)
Karsintakilpailun hyvä hyppy antoi odottaa paljon enemmän. Jotenkin vain kilpailutilanne veti taas kerran miehen lukkoon. Tekniikkavirheet nousevat esiin tiukassa paikassa, karsinnassa oli paljon rennompaa ja helpompaa.

Ville Larinto 7- (suurmäen 27:s)
Oikeastaan tismalleen samat sanat kuin Määtällä, kun ei kulje, niin ei kulje. Tekniikkapuoli olisi saatava kuosiin pikimmiten, muuten taso jää valitettavasti näille nurkille, vaikka kehossa olisi paljon enemmänkin.

Antti Aalto 6+ (suurmäen 31:s)
115-metrinen ja niukka putoaminen toiselta kierrokselta. Upea karsintahyppy nosti odotuksia, mutta nuori mies ei saanut toistettua kilpailussa lähellekään sellaista. Hiukan parempaa oli lupa odottaa, parhaimmillaan jopa paljon parempaa, vaikka kaveri olikin ensi kertaa aikuisten arvokisoissa.

Laura Mononen 6- (naisten viestin pronssia)

Pakko ensin sanoa, että simällä näki, kuinka surkeasti luistava kapula Monosen alla oli. Silti minuutin tappio vitosella osuuden voittajalle on järjetön ero. Oli osuudellaan vasta kymmenes ja hitaampi kuin esimerkiksi Kanadan Cendrine Browne. Ei hyvä päivä ollenkaan.

LAURI HOLLO