Suomen joukkue esiintyi edukseen 29. kesäuniversiadeissa Taipeissa.

Suomen saaliina oli yhteensä neljä mitalia: yksi kulta, yksi hopea ja kaksi pronssia. Taipein mitalisaldoa paremmin Suomi on menestynyt viimeksi vain kahdesti: 1967 Tokiossa ja 1975 Roomassa.

Ari-Pekka Liukkonen ui kultaa 50 metrin vapaauinnissa, Juuso Hassi oli hopealla 10-ottelussa ja pronssille ylsivät 20 kilometrin kävelyssä Elisa Neuvonen ja keihäänheitossa Jenni Kangas. Pistesijoja saavutettiin Taipeista 14.

Liukkosen kulta oli kesäuniversiadien 12:s suomalaisille. Kaikkiaan Suomi on saavuttanut nyt kesäuniversiadeissa 39 mitalia.

Joukkuepalloilussa naisten lentopallojoukkue sijoittui viidenneksi, joka on kaikkien aikojen paras palloilujoukkueen suomalaissijoitus kesäkisoissa. Lisäksi miesten koripallojoukkue sivusi seitsemännellä tilallaan omaa parasta sijoitustaan.

– Realistisesti odotettavissa ollut mitalimäärä ylitettiin, joten voimme olla tyytyväisiä. Paitsi mitalit ja useat pistesijat, niin ilahduttavaa oli myös joukkuelajien hyvä menestys, molemmat palloilujoukkueet selviytyivät kahdeksan parhaan joukkoon, jo yhdeksännen kerran joukkueenjohtajana kesäuniversiadeissa toiminut Jukka Tirri paketoi.

– Toivottavasti mahdollisimman moni näistä urheilijoista nähdään Tokion Olympialaisissa kahden vuoden päästä. Uskon, että moni sai täältä tärkeää kokemusta mukaansa uransa jatkoon, Tirri sanoo.

Seuraavat kesäuniversiadit käydään Napolissa Italiassa 2019.

Lähde: Olympiakomitea