IS: Olympiavoittaja Arsi Harjun muuttunut ulkonäkö yllätti kuulamestarin – ei ollut tunnistaa idoliaan

© Kuva: Getty Images

Kuulantyönnön hallitseva maailmanmestari Tom Walsh törmäsi sattumalta idoliinsa Arsi Harjuun.

Uusiseelantilainen Walsh oli treenaamassa Yhdysvalloissa Arizonan Tucsonissa, jossa oli myös Sydneyn kuulantyönnön olympiavoittaja ja Walshin suosikkityöntäjä Arsi Harju. Harju oli Tucsonissa suojattinsa Suvi Helinin kanssa.

Walsh ei ollut tunnistaa Harjua muuttuneen ulkonäön takia. Harju oli kasvattanut totuttua pidemmän parran.

– Hän oli katsomassa harjoituksia, ja hetken epäröinnin jälkeen menin tervehtimään häntä. Vaikka hän on olympiavoittaja ja yksi lajin ikoneista, olin aluksi epävarma, sillä hänen kasvoihinsa oli tullut muutama haiven lisää, Walsh sanoi Ilta-Sanomille nauraen tilanteesta.

Alla on Walshin ja Harjun yhteiskuva. Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Walsh nimesi Harjun yhdeksi esikuvistaan, vaikka ei ole nähnytkään Sydneyn vuoden 2000 olympiafinaalia livenä.

– En ollut kiinnostunut yleisurheilusta vielä silloin mutta 15-vuotiaana muistan katsoneeni Sydneyn finaalin videolta. Hain tuolloin inspiraatiota oman kokoisistani työntäjistä, etenkin pyörähtäjistä kuten Harju, sillä isommat miehet olivat valtaamassa markkinoita.