UFC:n välisarjan huippulupaus Darren Till ei osunut 170 paunan eli 77 kilon painorajaan lauantaina Liverpoolin otteluillan punnitustilaisuudessa. Isäntäkaupungin edustaja tuomittiin menettämään osa palkkiostaan vastustajalleen, ja hänelle iskettiin uusi varsin tiukka painoraja.

Liverpoolin kovasti hehkutetun otteluillan päämittelö oli kaatua odottamattomaan yllätykseen – isäntäkaupungin kasvatti Till asteli vaa’alle reilusti ylipainoisena.

Mies kertoi lehdistölle, että hänen perhepiirissään tapahtui yllättävä hätätapaus kesken painonpudotuksen. Välisarjan painoluokkaan poikkeuksellisen suurikokoinen Till menetti keskittymisensä ja painonveto meni pieleen.

Tillin ja potkunyrkkeilyn entisen maailmanmestarin Stephen ”Wonderboy” Thompsonin pääottelu oli tapahtuman kannalta niin merkittävä, että UFC päätyi poikkeukselliseen ratkaisuun. Tillille annettiin vielä yksi mahdollisuus: hänen on osuttava 188 paunan rajaan sunnuntaina ylimääräisessä punnituksessa.

Ottelun on näillä näkymin edelleen tarkoitus tapahtua niin sanotussa ”catchweight”-painoluokassa, eli yhdistelmäpainossa. 170 paunan rajaan osunut Thompson päätti hyväksyä vastustajansa virheen ja suostui otteluun.

Liverpoolilainen superlupaus ei ole kuitenkaan vielä päässyt pälkähästä. Till myönsi medialle lauantaina, että ei ole varma, pääseekö hän edes 188 paunan rajaan sunnuntaina.

UFC-lupauksen mukaan hänen painonsa oli alkanut nousta välittömästi lauantain ensimmäisen punnituksen jälkeen, kun hän alkoi taas juoda vettä. Till kertoi medialle, että painonvedon jatkaminen saattaa vaarantaa hänen terveyttään.

Lähteet: MMA Fighting, MMA Junkie