UFC:n välisarjan huippulupauksen Darren Tillin Liverpoolin otteluillan rankasta painonpudotuksesta julkaistiin Youtube-video, joka järkytti vapaaottelukansaa pahasti.

Uutisoimme aiemmin (linkki uutiseen), että englantilaisottelija Till ei osunut välisarjan 170 paunan eli reilun 77 kilon painorajaan. Liverpoolilaisen moka oli pilata UFC-illan pääottelun, mutta lopulta ottelu saatiin neuvoteltua catchweight-yhdistelmäpaino-otteluksi.

Moni ei kuitenkaan tiennyt, kuinka armottoman rääkin Till joutui käymään yrittäessään tiputtaa painoaan otteluviikolla. Välisarjaan todella isokokoisen nuorukaisen terveys oli pettää pahemman kerran rankan painonvedon aikana.

Tillin sponsori Paddy Power julkaisi Youtube-kanavallaan lyhyen dokumenttivideon, jossa seurattiin UFC-lupauksen painonpudotusta. Video poistettiin pian palvelusta hurjan negatiivisten kommenttien tulvan vuoksi.

Videolla näytettiin, kuinka lopen uupunut ja nestehukasta kärsivä Till joutui puurtamaan juoksumatolla ja saunomaan aivan tajunnan rajamaille saakka. Lopulta Till joutui lopettamaan painonvedon huomattuaan, että hän alkoi menettää näköään kesken harjoituksien.

Videolla nähty tuskailu ja kärsimys sai nyrkkeilyliittojen komission johtomiehen Mike Mazzullin kritisoimaan rajusti UFC:n painonpudotustapoja ja painoluokkajärjestelmää.

– Olin kauhistunut nähtyäni, että hänen ympärillään seisoi seitsemän ihmistä, jotka puskivat tätä nuorukaista harjoittelemaan siihen saakka, että hän oli menettää näkönsä. Heidän pitäisi hyllyttää nämä kulmamiehet, jotka auttoivat häntä pudottamaan tuollaisen määrän painoa, nyrkkeilypomo jyrähti MMA Junkien haastattelussa.

Mazzullin mukaan kyseinen painonveto ei menisi läpi nyrkkeilyssä. Liittopamppu vakuutti, että hänen johtamansa Moheganin komissio vaatisi UFC-ottelijalta lääkärintodistusta lisenssin saamiseksi.

– Ilman sitä, hänen olisi pakko siirtyä yhtä painoluokkaa ylemmäksi. Tämän tapauksen syyllinen on vapaaottelun painonvetokulttuuri, Mazzulli ruoski.

UFC ei halunnut kommentoida asiaa MMA Junkielle, mutta kertoi tutkivansa Tillin tapausta itsenäisesti.

Lähde: MMA Junkie