Suomi aloitti taistelun amerikkalaisen jalkapallon Euroopan mestaruudesta vakuuttavasti.

Myyrmäen jalkapallostadionilla pelatussa iltaottelussa suomalaiset kaatoivat Iso-Britannian lukemin 28–7. Suomen aseita olivat vahva juoksupeli sekä erityisesti tiivis puolustus.

Ottelun alusta asti oli selvää, kumpi ottelua hallitsee. Suomi pelasi vahvoja juoksupelejä sotkien Iso-Britannian puolustusta vaihtaen välillä heittopeleihin.

Suomen ylivoima ensimmäisellä puolikkaalla tiivistyi numeroihin tulostaululla 28–7 sekä edettyihin jaardeihin 284–38. Suomen juoksujaardit olivat ensimmäisen puoliajan jälkeen 203 ja Iso-Britannian -3. Ainoana kauneusvirheenä Iso-Britannian puolustaja Josh Amisin katko oman 10 jaardin linjan etupuolella ja 87 jaardin palautus Suomen maalialueelle.

Maali jäi Iso-Britannian ainoaksi, eikä Suomen puolustus siis päästänyt pistettäkään. Sen sijaan puolustuksen linjamies Joonas Raatikainen teki Suomelle osuman peittämällä maalialueella briteiltä pudonneen pallon.

Kolmas neljännes oli hyvin katkonainen. Iso-Britannian Amis oli jakson hahmo. Hän oli lähellä onnistua toistamiseen touchdownissa palautuksella, mutta Micky Kyei sai lopulta lyötyä pallon Amisin käsistä.

Iso-Britannia jaksoi yrittää sitkeästi puolusti toisella puoliajalla hyvin, mutta illan hämärtyessä aika ja puhti loppuivat eikä Suomen puolustus antanut armoa. Ensimmäisen puoliajan tulos jäi lopputulokseksi.

Suomi – Iso-Britannia 28–7 (7–0, 21–7, 0–0, 0–0)