Kesän 2019 parauinnin MM-kilpailut oli tarkoitus järjestää heinäkuussa Malesiassa, mutta nyt kisojen uudeksi isännäksi on varmistunut Iso-Britannia ja ajankohdaksi syyskuun puoliväli.

Malesian Kuching piti olla parauinnin MM-kisapaikkana tulevana kesänä. Tammikuun lopulla kansainvälinen paralympiakomitea kuitenkin riisui Malesialta järjestelyoikeudet syrjinnän vuoksi ja MM-kisat olivat vailla järjestäjää reilut kaksi kuukautta. Tänään IPC julkisti, että MM-kilpailut järjestetään Lontoossa 9.–15. syyskuuta. Kisapaikkana toimii vuoden 2012 olympia- ja paralympiauimala ja vuoden 2016 EM-näyttämö Lontoon Queen Elizabeth Olympic Parkissa, joten olosuhteet tulevat olemaan erinomaiset.

Vaikka kilpailut siirtyivät puolellatoista kuukaudella eteenpäin ja toiseen paikkaan, varmuus tapahtuman järjestämisestä tällä kaudella on huojentava.

Suomalaisuimareista MM-uintien tulosrajan ovat jo saavuttaneet Henrik Krogius, Antti Latikka, Leo Lähteenmäki, Jessika Markkanen ja Meri-Maari Mäkinen. Latikalle ja Mäkiselle kyseessä on tuttu kisa-allas, he olivat mukana Lontoon paralympialaisissa. Britit isännöivät viimeksi parauinnin arvokisoja neljä vuotta sitten, kun MM-kilpailut käytiin Glasgow’ssa 2015.

Lähde: Uimaliiton tiedote