Lokakuussa uransa päättänyt triathlontähti Kaisa Sali joutui noin viikko sitten puukotuksen uhriksi kotipihallaan Kolarissa.

Teosta epäillään 33-vuotiasta miestä, joka vangittiin tiistaina Lapin käräjäoikeudessa.

– Kaikki on niin hyvin kuin vain voi olla viikko tämän valitettavan tapauksen jälkeen. Olen kotona, ja tunnen oloni turvalliseksi. Ainoat fyysiset vammat ovat pahasti revenneet lihakset, mutta tällä hetkellä se tuntuu hyvin mitättömältä, sillä veitsi oli vain muutamien millimetrien päässä elintärkeistä elimistä, Salin kirjoittaa Instagramissa.

– Käsittääkseni tekijä saa tarvitsemaansa psyykkistä hoitoa. Hyökkäys oli tietysti vakava rikos, ja se tulee käsitellä asianmukaisesti, mutta sydämessäni tunnen, ettei tämä toisaalta ollut kenenkään vika ja toisaalta että se oli kaikkien vika. En tunne vihaa tapahtunutta kohtaan, mutta olen surullinen, ettei yhteisömme kyennyt auttamaan tätä ihmistä ennen kuin oli melkein liian myöhäistä.

Sali on kilpaillut neljä kertaa (2016–19) maailman kuuluisimmassa triathlonkilpailussa, Havaijilla pidettävässä Ironman-kilpailussa. Tästä klassikkokilpailusta Salilla on kaksi viidettä, yksi kuudes ja yksi seitsemäs sija.