Koronarajoitukset ovat Kiinassa ja sen myötä myös Hong Kongin alueella edelleen varsin tiukat ja ennen kaikkea niiden noudattamista valvotaan erityisen tiukasti. Tämän sai karvaasti kokea australialainen triathlon-valmentaja Steven Gleeson.

Hong Kongin joukkuetta triathlonissa valmentava – tai nyttemmin valmentanut – Gleeson sai enempiä kyselemättä potkut tehtävästään välittömästi koronamääräysten rikkomisessa. Syynä oli sosiaalisessa mediassa jaettu kuva, jossa Gleesonilla ei ollut määräysten mukaisesti suojamaskia ja lisäksi urheilijat eivät noudattaneet määräyksiä sosiaalisesta etäisyydestä.

Urheilijoita ei tiettävästi kuitenkaan erikseen rangaistu tapahtuman johdosta, mihin saattoi vaikuttaa aito, tai puolipakon edessä, tehty anteeksipyyntö.

– Olimme väärässä, kun emme käyttäneet maskeja ja emme noudattaneet määräyksiä sosiaalisesta etäisyydestä, yksi triathlonisteista sanoi South China Morning Postin mukaan.

Epäselväksi tosin jäi miksi urheilija pyysi anteeksi suojamaskien puuttumista, kun tietojen mukaan maski puuttui ainoastaan valmentaja Gleesonilta.