Useita ennätyksiään rikkonut suomalaisurheilija lähtee hakemaan huippuaikaa myös Lapuan SM-kisoissa – ”On ollut tavoitteena jo viime vuodesta”

© Kuva: Getty Images

Lapuan Virkiää edustava Anniina Kivimäki on kesän mittaan kohentanut ratakävelyssä 3000, 5000 ja 10 000 metrin ennätyksiään. Maantiekävelyn SM-kisoissa Lapualla tavoitteena on kävellä uusiksi 20 kilometrin ennätys, joka on viime vuonna syntynyt 1.42.52.

– Tunti ja 40 minuuttia on ollut tavoitteena jo viime vuodesta ja sen alle, Kivimäki linjaa aikatavoitettaan.

Kivimäki on tällä kaudella voittanut jo Kalevan kisojen 10 000 metrin kävelyn. Se oli hänelle kauden pääkilpailu, mutta nälkää ja halua on onnistua myös 20 kilometrillä, kun kilpailu käydään kotikaupungin kaduilla.

– Onhan tämä kuitenkin spesiaalia, kun on kotikisa, Kivimäki tunnustaa.

Kolmesti naisten 20 kilometrin mestariksi kävellyt Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvonen odottaa tasaista kärkitaistoa ja hyvää suoritusta itseltään. Ratamatkoilla on kesän mittaan syntynyt omia ennätyksiä.

– Veikkaan, että voi olla aika tasaista. Anniinan ja minun lisäksi myös Tiia Kuikka ja Enni Nurmi voivat olla hyvin samoissa. Vaikea sanoa, kun kukaan ei ole tänä vuonna kävellyt 20 kilometriä, Neuvonen sanoo.

– Itselleni 20 kilometriä on aina ollut se suhteellisesti paras matka. Nyt odotan pääseväni lähemmäksi omaa ennätystä. Sinne tunnin ja 37:n minuutin haarukkaan voisi olla realistista päästä, kun lyhyemmillä matkoilla on tullut ennätyksiä.

Neuvosen ennätys on kolme vuotta sitten kävelty 1.35.09.

Lähde: Urheiluliitto


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.