27-vuotias sulkapalloilija Kalle Koljonen kukisti tanskalaisen, kisan kolmanneksi sijoitetun Rasmus Gemken suoraan kahdessa erässä 21-15 21-19.

Kyseessä on Suomen historian ensimmäinen aikuisten EM-mitali sulkapallossa. Aiemmin suomalaispelaajista EM-kisojen puolivärieriin saakka ovat päässeet Pontus Jäntti, Robert Liljequist, Anu Nieminen, Jyri Aalto ja Nanna Vainio.

Tavoitimme Kiovasta päävalmentaja Teguh Santoson.

– Kalle onnistui pelaamaan samalla hyvällä taktiikalla, kuin eilen. Hän piti fokuksen omassa pelissä, muutoin paitsi toisen erän puolivälissä, jossa vastustaja teki pisteitä, kun keskittyminen herpaantui. Muistutin häntä palaamaan omaan peliin ja taktiikkaan ja se toimi. Olen todella liikuttunut tästä tuloksesta, Teguh Santoso kommentoi.

Hämmentynyt Koljonen totesi olevansa ensimmäistä kertaa elämässään sanaton.

– Olen onnellinen, mutta minun täytyy hetki prosessoida tätä tulosta. Tämä oli parasta sulkapalloa, jota olen pelannut. Olen tiennyt, että pelaamalla parasta peliäni pystyn haastamaan Euroopan kärkipelaajia, mutta tässä kisassa olen onnistunut säilyttämään pelin tason koko ajan, hän kommentoi.

Kalle Koljonen kiittelee vuolaasti valmentajaansa Teguh Santosoa.

-Olen todella kiitollinen Teguhille, hän on saanut hyökkäyspeliäni monipuolisemmaksi ja vienyt peliäni uudelle tasolle. Myös valmistauminen kisaan sujui koronanasta huolimatta hyvin. Olen pystynyt harjoittelemaan ja elämään huippu-urheilijan elämää, hän kommentoi.

Koljonen kohtaa huomisessa semifinaalissa kisan ykkössijoitetun Viktor Axelsenin. Ottelua voi seurata livenä osoitteessa badmintoneurope.tv

Lähde: Sulkapalloliiton tiedote