Lauren McCluskeyn nimeä ei ole näkynyt juoksun tuloslistojen kärjessä. Syynä on se, että hän kuoli entisen poikaystävänsä murhaamana vain 21-vuotiaana vuonna 2018.

McCluskey lopetti suhteensa 37-vuotiaan Melvin Shawn Rolandin kanssa, kun oli selvinnyt että tämä oli valehdellut niin nimensä kuin ikänsäkin sekä taustansa seksuaalirikollisena. Tästä alkoi pitkä piina, joka päättyi siihen, että Roland ampui McCluskeyn Utahin yliopiston kampuksella.

McCluskey oli ollut yhteydessä kampuksen poliisiin yli 20 kertaa ja kertonut Rolandin vainoavan häntä, mutta asiaan ei puututtu millään lailla.

Tragedian jälkeen yliopisto kielsi vastuunsa täysin, mutta McCluskeyn vanhemmat haastoivat oppilaitoksen oikeuteen ja vähitellen ääni kellossa on muuttunut. Oikeuden päätöksen mukaan yliopisto joutuu maksamaan McCluskeyn vanhemmille noin 12 miljoonaan euroon saakka nousevat korvaukset.

– Tämä ratkaisu on tärkeä monesta syystä. Se viittaa siihen miten Lauren kuoli, mutta kunnioittaa myös sitä miten hän eli, äiti Jill McCluskey kommentoi tapausta.