Yle kertoi tiistaina, että Suomessa aiotaan jatkossa järjestää fitnesskisoja, joihin voisi osallistua 12–15-vuotiaita nuoria. Suomen Fitnessurheilu on saanut asian vuoksi murskakritiikkiä.

Se päätti vastata kritiikkiin selventämällä asiaa. Suomen Fitnessurheilu julkaisi muun muassa Instagramissa mediatiedotteen. Siinä haluttiin tehdä selväksi, että lasten fitnesskisoissa ei tule olemaan fysiikkavertailua.

– Haluan korostaa heti alkuun, että nuorten kilpailussa ei oteta mukaan fysiikan arvostelua eikä kilpailu muistuta aikuisten kilpailua. Lajiliittomme on vastuullinen reilun pelin edustaja kaikessa toiminnassa.

– -Luulen, että kilpailumuoto sisältää urheilullisia elementtejä, joissa ilmennetään nopeutta, kestävyyttä,voimaa ja taitoja. Näen toiminnallisia ratoja ja oman painon kuntopiirityyppistä toimintaa, jossakohteena on yläasteen koululaiset eli 12-15-vuotiaat. Mutta työ on siis vielä kesken. Käymme keskustelua myös muiden lajien kanssa. Meillä on vetovoimaa, josta voisi olla hyötyä muille lajeille, kommentoi toiminnanjohtaja Ville Isola.

Tästä koko tiedote.

Tuore ulostulo ei tyynnyttänyt kritiikkiä kovin paljon. Instagram-palaute oli tylyä.

– Ehtii vielä perua. Ainoa oikea vaihtoehto, kommentoi yksi.

– Juu meni kyllä arvostus tätä liittoa kohtaan, paalutti seuraaja.

Suomen Fitnessurheilu kertoi myöhemmin torstaina, että suunnitelma on kuopattu. Liiton hallitus linjasi, ettei lajissa aloiteta lasten fitnessurheilu-toimintaa missään muodossa.