Suomen Hiihtoliiton ja St1 ovat solmineet uuden yhteistyösopimuksen, tiedottaa Hiihtoliitto.

Jatkosopimus yhteistyöstä vuosille 2022–2026 allekirjoitettiin kesäkuun alussa. Yhteistyö on kestänyt jo 21 vuotta.

– Yhteistyö pitkäaikaisimman kumppanimme St1:n kanssa sulkee sisäänsä Hiihtoliiton toiminnan koko jatkumon ruohonjuuritason mahdollistamisesta lapsille ja nuorille aina huippu-urheilun terävimpään kärkeen, ja yhteiset toimenpiteemme nivoutuvat niin lyhyen aikavälin menestyksen rakentamiseen kuin pitkän tähtäimen kehittämiseen. Yhä suurempaan rooliin astuneessa vastuullisuustyössä meitä yhdistää halu edistää suomalaisten liikkumista sekä rakentaa sellaista tulevaisuutta, jossa myös tulevat sukupolvet voivat nauttia lumella liikkumisesta, kiteyttää Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi Hiihtoliiton tiedotteella.

– Yhteistyön jatkuminen ja sen jatkuva sisällöllinen rikastaminen on meille äärimmäisen merkittävä ja merkityksellinen asia, Jouppi jatkoi.

Yhteistyö on näkynyt ennen kaikkea St1:n roolina maastohiihtomaajoukkueiden pääkumppanina. Yksi alkaneen sopimuskauden tavoitteista on lisäksi tuoda yhteiseen tekemiseen vahva paikallinen ulottuvuus jalkauttamalla se seuratasolle.

– Olemme St1:llä ylpeitä siitä, että olemme saaneet kulkea jo 21 vuotta tätä matkaa Hiihtoliiton kumppanina, mihin kuuluu molemminpuolinen avoimuus, luottamus ja kunnianhimoinen yhteistyön kehittäminen. Yhteistyömme onkin vuosien saatossa syventynyt vahvaksi kumppanuudeksi, jossa ei karteta vaikeistakaan aiheista puhumista. Pyrimme löytämään yhdessä myös uusia tapoja kehittyä niin kumppaneina kuin organisaatioina. Tärkeänä avainalueena on vastuullisemman tulevaisuuden mahdollistaminen, jonka yhtenä uutena painopistealueena on ilmastotyö. Olemme tukeneet Hiihtoliittoa hiilijalanjälkilaskennassa sekä paikallisseurojen sitouttamisessa Hiihtoliiton ilmasto- ja ympäristöohjelmaan. Tätä kokonaisuutta jatkamme yhdessä kunnianhimoisesti seuraavallakin sopimuskaudella, kertoo St1 Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekari Hiihtoliiton tiedotteella.