Muun muassa kuuluisaan The Ring -lehteen kirjoittava Michael Montero on esittänyt rajuja spekulaatioita Robert Heleniuksen ja Deontay Wilderin välisestä nyrkkeilyottelusta.

Wilder tyrmäsi Heleniuksen ensimmäisessä erässä New Yorkissa. Montero kertoi jo ennen ottelua, että Heleniuksesta ei ole haastamaan Wilderia.

Montero jatkoi samasta aiheesta ottelun jälkeen. Hän esitti näkemyksiään The Neutral Corner boxing podcastissaan.

– Näin tässä kävi minun mielestäni. Heleniuksen valinnalle (vastustajaksi) oli syynsä. Olen jo puhunut tästä. Syyt olivat esimerkiksi demografiset. Deontay Wilderin fanit haluavat nähdä tietyn asian. Etenkin Tyson Furya vastaan käytyjen ottelujen jälkeen. He saivat haluamansa.

”Demografiset” syyt on ilmeisesti Monteron kiertoilmaus sille, että Helenius on valkoihoinen. Montero vihjaili siis, että Wilderin fanit halusivat miehen tyrmäävän valkoisen vastustajan, kun mies hävisi kahdesti peräkkäin Furylle – joka on myös valkoinen.

Montero ei jättänyt asiaa siihen. Hän hämmästeli, kuinka suomalaisjätti nyrkkeili tyrmäykseen johtaneessa tilanteessa.

– Helenius meni kohti kulmaa ja löi holtittomasti tavalla, joka ei sovi hänen tyyliinsä. Sitten Wilder teki hänestä selvää jälkeä lyhyellä oikean käden lyönnillä.

– Helenius makoili siinä muutaman sekunnin pelottava ilme kasvoillaan. Hän ikään kuin syöksyi ja vain kerjäsi lyöntiä naamaansa.

– Näyttääkö tämä sellaiselta tempulta, jonka raskaansarjan huippunyrkkeilijä tekisi elämänsä tärkeimmän ottelun ensimmäisessä erässä, kun vastassa on pahin ja kovinten lyövä vastustaja, jonka hän on koskaan kohdannut? hämmästeli Montero.

Monteron tarinointi voi kuulostaa monen suomalaisen korvaan hämmentävältä. Yhdysvaltalaiseen urheilukulttuuriinkin on kuitenkin pesiytynyt valtavasti salaliittoteorioita edistäviä ajatuksia. Myös Monteron kaltaiset aiemmin arvostusta keränneet toimittajat ovat valmiita ruokkimaan noita ajatuksia.