Suomelle tuli kaksi mitalia yleisurheilun alle 23-vuotiaiden EM-kisojen päätöspäivänä. Juho Alasaari otti seiväshypyn EM-kultaa ja Anni-Linnea Alanen taisteli keihäänheiton pronssille.

Alasaari paransi ennätystään kaksi kertaa. Aiempi ennätys (560) meni rikki lopulta 11 sentillä, sillä mies otti kultaa tuloksella 571.

– Hyvä fiilis, ei voisi paremmin päivä sujua. Meni suunnitelman mukaan, kommentoi Alasaari SUL:n tiedotteella.

– 571 oli hyvä hyppy, meni korkealta yli. Vauhti oli hyvä, ja ponnistukseen jäi tilaa. Askelmerkkien kanssa ei ollut sekoilua. Seipään vaihtojen kanssa en pelannut, vaan menin tekniikka edellä. Ei tämä niin vakaa hommaa ole, veisteli Alasaari.

Alasaaren tulos sivuaa myös alle 23-vuotiaiden SE-tulosta. Hän on napannut aiemmin kahdesti alle 19-vuotiaiden MM-hopeaa.

Alasaaren valmentaja Mikko Latvala kommentoi suojattiaan Ylelle. Hän arvioi, että Alasaari voi parantaa vielä tänä kesänä ennätystään.

– Nykyisillä juoksu- ja kuopantulonopeuksilla sekä näillä seipään jäykkyyksillä hän pystyy hyppäämään 5-10 senttiä korkeammalle. Se on mahdollista, mutta se vaatii, että kaikki asiat osuvat kohdilleen. Toista kertaa odotellessa, sanoi mies Ylelle.

Tästä Ylen juttu.